RenatevH

Renate
Workshopinstructrice

Hallo!

Mijn naam is Renate (bouwjaar 1982) en sinds januari 2015 hang ik in de paal.

In beginsel ben ik niet onwijs sportief aangelegd. Toen ik jong was mocht ik 1 sport kiezen en dat betekende kiezen tussen dansen of mijn liefde voor paarden. Het werd dat laatste. Maar na tien jaar paardrijden was ik op mijn 16e als eigenwijze puber te druk met allerlei andere dingen bezig, dus hing ik mijn rijlaarzen in de wilgen. En sporten in het geheel ook.

Met tussenpozen van een blauwe maandag racefietsen/boksen/spinning/bootcamp/kansloze sportschoollesjes (boeide me allemaal gewoon niet lang) was ik het na 16 jaar niks doen op mijn 32e spuugzat en wilde ik paaldansen weer eens proberen. Ik had namelijk een jaar of zes eerder ook weleens een paar lessen gehad van een vriendin, maar in die tijd kon je nog nergens regelmatig trainen in Den Haag.

Dus, eind 2014 ging ik toch weer op zoek naar mogelijkheden en taadaaaa, daar was Sportief Paaldansen! De spierpijn was op z'n zachtst gezegd aanwezig na m'n eerste les na zo lang niks doen (kon amper m'n haren borstelen!) maar wat was ik blij. En daarnaast had ik een Groupon voor acht lessen dus ik moest ook eenvoudigweg wel 😊 Sindsdien ben ik blijven lessen want voor mij combineert het alles: lenigheid, kracht, souplesse en je hoofd in de plooi proberen te houden als je pijn hebt is ook best wel een uitdaging.

En nu mag ik workshops geven! Wie had dat gedacht, ik, als voormalige luiwammes. Kijk ernaar uit!

Groetjes, Renate