Lessen

Proeflessen met uitgebreide instructie

Ondersteboven aan een paal hangen? Dat kan al in onze proefles! 
We vertellen je graag meteen iets meer over deze geweldige sport en onze dansstudio tijdens een proefles met uitgebreide instructie. Probeer het nu voor slechts €9,95!


Iedereen is welkom bij Sportief Paaldansen; of je nu man of vrouw bent, jong of oud en of je nou altijd al hartstikke sportief bent geweest of nog nooit een sport beoefend hebt, iedereen kan leren paaldansen! Ook jij bent van harte welkom! 
 

Ik wil een proefles met uitgebreide instructie reserveren!

 

 Voor wie is de proefles paaldansen met uitgebreide instructie bedoeld?

De proefles met uitgebreide instructie is voor iedereen die nieuw is bij onze studio. Maar vooral als je nog nooit eerder gepaaldanst hebt heten wij je graag welkom in onze "Proefles met uitgebreide instructie", waarin we ons speciaal richten op de basis van het paaldansen: je leert een aantal basispassen en draaien, klemmen en klimmen komen aan bod en we sluiten af met een pas ondersteboven! Superspannend en vooral heel erg leuk, want zo leer je van alles een beetje wat de prachtige sport paaldansen te bieden heeft: flexibiliteit, kracht, dynamiek en coördinatie, een tikkeltje lef maar bovenal heel veel sportief plezier!
Wie al bekend is met paaldansen, kan er ook voor kiezen direct naar een reguliere les te gaan. 

Hoe ziet jouw proefles paaldansen met uitgebreide instructie eruit?

We starten de les met een praatje om met elkaar kennis te maken!
Wij vinden het leuk te weten wie jij bent en wat je (eerdere) sportervaringen zijn en misschien heb je zelf ook wel vragen.

Hierna beginnen we met een gepaste warming-up om de spieren op te warmen, dit is nodig om blessures te voorkomen. Nadat het lichaam lekker opgewarmd is, is het tijd voor een aantal krachtoefeningen zodat de spieren sterker worden. De warming-up sluiten we af met rek- en strekoefeningen ter bevordering van de flexibiliteit. In totaal duurt dit ongeveer 20 minuten.

Vervolgens beginnen we aan het echte werk: paaldansen. Iedereen verspreidt zich over verschillende palen en maakt even kennis met zijn of haar 'teamgenoot' aan de paal. De docente legt het één en ander uit voor zij de eerste pas demonstreert. Na iedere demonstratie van de pas zal zij deze goed uitleggen aan de groep waarna het jouw beurt is om lekker te oefenen in de paal. De docente loopt tijdens het oefenen rond om alle vragen te beantwoorden en te assisteren waar nodig. Uiteraard is het leuk als jij jouw 'teamgenoten'  aanmoedigt, kan helpen en natuurlijk andersom! Zo wordt paaldansen bijna teamsport! 

Aan het einde van de les begeleidt de docente jullie door de cooling down, waarin ontspanning van de spieren centraal staat. Iedereen verlaat uitgedaagd, trots en ontspannen het leslokaal en er is volop gelegenheid je vragen te stellen aan de docente m.b.t. onze studio, lessen en/of wat verder bij je opkomt. Wij willen jou graag verwelkomen als lid en vertellen je graag meer over de mogelijkheden met betrekking tot een abonnement!

Zien we je snel in onze proefles?

Waar en wanneer kan ik een proefles paaldansen met uitgebreide instructie volgen?

Met maar liefst vier dansstudio's is Sportief Paaldansen gevestigd door heel Nederland en is er bijna altijd wel een dansstudio in jouw buurt. In de volgende steden geven wij lessen en kun je een proefles met uitgebreide instructie volgen: 

 • Utrecht
 • Rotterdam
De frequentie van de proeflessen hangt af van de locatie. Zo zijn de dansstudio's in Utrecht, Rotterdam en Den Haag druk genoeg om de proefles iedere week. 
Bekijk het lesrooster hier. Informatie over de leslocaties vindt je hier.

Hoe schrijf ik me in voor een proefles paaldansen met uitgebreide instructie?

Wil je een keertje mee doen met onze proefles met uitgebreide instructie? Dan ben je van harte welkom!
Je reserveert je proefles heel gemakkelijk via onze website, door een proeflescredit aan te schaffen in jouw account.

Hoe schaf ik een proeflescredit aan?
 1. Maak een account aan door hier te klikken.  
 2. Eenmaal ingelogd bevind je je op jouw dashboard. Klik op de button "+ credits kopen" en selecteer de "Proefles met uitgebreide instructie" t.w.v. € 9,95.
 3. Reken af en na afloop heb jij je proefles credit bemachtigd, waarmee je kunt reserveren voor de proefles naar keuze.  

Hoe reserveer ik voor een proefles met uitgebreide instructie?
 1. Eenmaal ingelogd bevind je je op jouw dashboard en kun je links bovenin het menu openen door op drie horizontale streepjes te klikken.
 2. Klik op "Lessen", selecteeer jouw gewenste locatie en filter de resultaten door rechtsboven op de button "Proefles" te klikken. 
 3. Je kunt nu de les kiezen die je wenst te reserveren en dan ben je klaar om gezellig langs te komen voor jouw proefles met uitgebreide instructie. 

Wat heb ik nodig voor de proefles paaldansen met uitgebreide instructie?

Tijdens de groepslessen en workshops van Sportief Paaldansen draagt iedereen sportkleding.
Met de warming-up en cooling down, is het prettig om (nog) een lange broek of legging te dragen. Om in de paal te blijven zitten en te hangen, is het echter nodig om een korte broek en een mouwloos shirt te dragen. Je hebt dan grip, in tegenstelling tot wanneer er stof tussen jou en de paal zit. Niet voor niets raden we iedereen aan – ook beginners – om in een korte broek te komen trainen. Dus:

 • Lange sportbroek of legging
 • Korte sportbroek
 • Mouwloze top waar je lekker in kunt sporten
 • Flexibele sportschoenen of blote voeten
 • Een handdoek en een flesje water zijn geen overbodige luxe
LET OP: Voorkom uitglijden!
Gebruik de dag dat je gaat paaldansen geen bodylotion of handcrème.

Is de proefles paaldansen met uitgebreide instructie interessant als ik elders al heb leren paaldansen?

Je bent altijd van harte welkom om via de proefles met uitgebreide instructie kennis te komen maken met onze dansstudio, omdat we je ook graag vertellen over onze regels, abonnementen etcetera. Houd er wel rekening mee dat het lesprogramma gericht is op beginners en we willen je vragen hier aan mee te doen wanneer je je inschrijft voor onze proefles met uitgebreide instructie.
Herhaling van de basistechnieken hoeft natuurlijk helemaal niet slecht te zijn en wie weet leer je zelfs weer iets bij.
Als je hier echter geen zin in hebt, dan kun je meteen instromen bij een reguliere les. Hier betaal je dan wel het reguliere lestarief voor, t.w.v. €16,95. Deze lessen duren twee uur en zijn gericht op leerlingen die al bekend zijn met de paal. 

Heb je vragen over de proefles paaldansen met uitgebreide instructie?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen of opmerkingen? Dan kun je altijd even onze "veelgestelde vragen" raadplegen.
Staat ook daar je vraag niet tussen? Uiteraard mag je ook altijd mailen naar info@sportiefpaaldansen.nl of bellen naar 085-0220069.