Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden van Sportief Paaldansen

Algemene regels en afspraken

 
Algemene voorwaarden van Sportief Paaldansen

Sportief Paaldansen
De liesbosch 12V
3439 LC Nieuwegein
085-0220069
Email: info@sportiefpaaldansen.nl
KVK 30188852
BTW NL189.905.323.B01

Wij zijn niet aansprakelijk

Jij en/of je kind sport bij ons op eigen risico. Sportief Paaldansen is dus niet aansprakelijk voor zoekgeraakte of ontvreemde eigendommen, ongevallen, blessures en/of ander letsel dat je direct of indirect zou oplopen. Ook het betreden van de (les)locaties is geheel op eigen risico. Je kunt schade en letsel zoveel mogelijk voorkomen door onze aanwijzingen zo goed mogelijk op te volgen.

Veranderingen in ons product

Sportief Paaldansen mag producten, lestijden, roosters , tarieven en huisregels wijzigen. Bij Sportief Paaldansen werken verschillende docenten. Melissa O’Niel mag een les/workshop tijdelijk of langdurig door een andere docent laten verzorgen. Wij informeren je zo goed mogelijk, maar we zijn niet verplicht je hiervan schriftelijk op de hoogte te brengen.

Privacy
De bescherming van jouw privacy is voor ons erg belangrijk. Jouw persoonlijke gegevens worden door ons zorgvuldig verwerkt. Verandert er iets aan je persoonlijke gegevens? Geef ons dat dan zo snel mogelijk per mail door. Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk. Wil je dat wij je gegevens verwijderen? Laat ons dat dan schriftelijk weten, dan verwijderen wij deze. Wij zullen je gegevens niet aan anderen geven.
Schrijf je jezelf in voor een cursus? Dan voegt onze website je e-mailadres automatisch toe aan ons mailingbestand. Je ontvangt vanaf dat moment automatisch onze nieuwsbrieven. Wil je dat niet? Meld jezelf dan af door ons een mailtje te sturen.

Gedrag van de leden
Sportief Paaldansen vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van het sporten bij ons. We gaan allemaal een spannende uitdaging aan. Het is daarom van cruciaal belang dat iedereen zich op het gemak voelt. Wij staan ongewenst gedrag niet toe. Gedrag is ongewenst als onze docenten of samenwerkingspartners het als zodanig benoemen. Degene die zich ongewenst gedraagt zal daarop worden aangesproken op een passende manier. Bij grensoverschrijdend gedrag mogen wij mensen weigeren. Iemand die geweigerd is, betaalt wel de volledige prijs van het product.

Houd jij of je kind zich niet aan de Algemene Voorwaarden? Dan mogen wij je de toegang tot de leslocaties ontzeggen.

Schrijf je jezelf in voor een cursus? Dan voegt onze website je email adres automatisch toe aan ons mailingbestand. Je ontvangt vanaf dat moment automatisch onze nieuwsbrieven. Wil je dat niet? Meldt jezelf dan af door ons een mailtje te sturen.

Klachten

Wij vinden het belangrijk dat mensen fijn sporten bij ons. Heb je ideeën ter verbetering? Laat het ons weten. Ben je niet tevreden? Ook dan gaan we graag met je in gesprek. Een gesprek kan vaak al veel oplossen. Mocht er een conflict ontstaan tussen ons? Dan beslist de leiding van Sportief Paaldansen hoe dit conflict opgelost wordt.

De afspraken voor paalgym voor kinderen bij Sportief Paaldansen

Met het inschrijfformulier wordt je kind lid bij ons

Ieder kind dat paalgymlessen bij Sportief Paaldansen volgt, moet zich door zijn/haar ouder bij ons laten inschrijven. Vanaf het moment dat je het inschrijfformulier ondertekent bij ons inlevert, is je kind lid van Sportief Paaldansen. Je kind mag dan iedere week naar de les voor paalgym komen. Je mag de lessen niet aan een ander kind geven. Kan je kind bijvoorbeeld een keer niet? Dan mag een ander kind niet zijn/haar plek innemen.

Betalen voor het lidmaatschap

Vanaf het moment dat je het inschrijfformulier ondertekent bij ons inlevert, is je kind lid van Sportief Paaldansen. Dat betekent dat je lesgeld aan ons moet betalen. Je betaalt de paalgymlessen per maand. Dat gebeurt via een bankoverschrijving voor de eerste van de maand; of via een machtiging. Als je niet betaalt, kan je kind geweigerd worden voor de les, tot de betaling is gedaan. Wij van Sportief Paaldansen maken die beslissing. Ook als je kind niet heeft meegedaan, moet je betalen voor de les.

Beëindigen van het lidmaatschap

Wij verlengen het lidmaatschap van je kind iedere maand weer. Wil je het lidmaatschap van je kind opzeggen? Dan moet je ons dat schriftelijk laten weten. Nadat wij je opzegging ontvangen, blijft je kind lid in de lopende maand plus één maand extra. Daarna schrijven wij je kind op de eerste van de volgende maand uit.

Machtiging voor paalgymlessen
Betaal je via machtiging? Dan gelden er extra regels. Konden wij het lesgeld niet van de bankrekening afschrijven, dan storneren wij. Doen wij dit een 2de keer voor dezelfde machtiging? Dan betaal je voor die maand € 5,00 extra administratiekosten. Deze schrijven wij van je rekening af. Kan er 3 maanden achter elkaar niet geïncasseerd worden? Dan eindigt onze overeenkomst. Je moet dan het resterende lesgeld plus € 25,00 administratiekosten aan ons betalen. Hiervoor schakelen wij dan een incassobureau in. Je betaalt ook de extra kosten van het incassobureau.

Bent je niet akkoord met de afschrijving? Dien dan zelf een verzoek in tot terugboeking bij je eigen bank. Je moet dat binnen 56 kalenderdagen schriftelijk doen.

Wil je de machtiging intrekken? Dan moet je dat schriftelijk laten weten aan Sportief Paaldansen.

Is je kind langdurig ziekte of heeft het een blessure? Dan kun je jouw betaalde lesgeld laten "bevriezen". Daarvoor moet je wel een medische verklaring of ander bewijs overleggen. Wanneer je kind herstelt is, mag hij/zij de resterende lessen alsnog volgen.

Op tijd aanwezig zijn
Zorg je ervoor dat je op tijd bent? De les begint op tijd, ook als je kind te laat is. Soms kun je er niets aan doen dat je te laat bent. Je kind kan daarom wel later instromen. Je ontvangt het lesgeld voor de gemiste tijd niet terug. De les begint met informatie vooraf en een warming-up. Als je kind te laat is, ben je zelf verantwoordelijk voor een goede opwarming.

De afspraken voor paaldansles bij Sportief Paaldansen

Je moet jezelf inschrijven voor de les

Zodra je jezelf op de website inschrijft voor een les, ben je verplicht het volledige lesgeld te betalen. Je betaalt je les vooraf. Je betaalt via iDeal of gepast contant voor je eerste les. Je kunt niet pinnen op onze locaties. Onze docenten hebben geen wisselgeld. Heb je niet betaald? Dan mogen onze docenten je de les weigeren.

Verzetten van lessen
Wil je jouw betaalde les verzetten? Dat kan. Je mag de les tot 3 dagen voor de geplande dag verzetten. Log in op jouw account en annuleer je les. Je ontvangt de les automatisch terug. Deze les kun je daarna zelf weer opnieuw inplannen. Je ontvangt het lesgeld niet meer terug. Annuleer je jouw les later? Dan krijg je jouw les niet meer terug. Je mag je les niet weggeven aan iemand anders.

Het kan soms voorkomen dat een les niet doorgaat. Deze les kun je dan niet inplannen op onze website. Annuleren wij de les nadat je jezelf inschreef? Dan ontvang je van ons een sms-bericht. Je krijgt je les in dat geval weer terug. Je kunt deze les via de website opnieuw inplannen.

Ben je langdurig ziekt of heb je een blessure? Dan kun je jouw betaalde lesgeld laten "bevriezen". Daarvoor moet je wel een medische verklaring of ander bewijs overleggen. Wanneer je herstelt bent, mag je jouw resterende lessen alsnog volgen.

Op tijd aanwezig zijn

Zorg je ervoor dat je op tijd bent? De les begint op tijd, ook als je te laat bent. Soms kun je er niets aan doen dat je te laat bent. Je kunt daarom wel later instromen. Maar je ontvangt je lesgeld voor de gemiste tijd niet terug. De les begint met informatie vooraf en een warming-up. Als je te laat bent, ben je zelf verantwoordelijk voor een goede opwarming.

De afspraken voor inloopworkshops bij Sportief Paaldansen

Je betaalt ons nadat je de workshop boekt

Zodra je mondeling of schriftelijk met ons afspreekt dat je naar een inloopworkshop komt, moet je hiervoor betalen. Je betaalt ons het hele bedrag vooraf via ideal of een bankoverschrijving. Het betalen van de workshop is dus afhankelijk van het inplannen van de workshop, niet je komst naar de workshop.

Verzetten/Annuleren van de workshop
Wat nou als je niet kunt komen? Dan kijken we of we samen een andere datum kunnen prikken. Dit moet je dan wel 7 dagen voor de workshop schriftelijk doorgeven. Daarna is verzetten niet meer mogelijk. Ook wij kunnen de workshop verzetten. Ook wij informeren je daar minimaal 7 dagen van tevoren over via de mail. We plannen dan een nieuwe datum.

Op tijd aanwezig zijn

Zorg je ervoor dat je op tijd bent? De workshop begint op tijd, ook als je te laat bent. Soms kun je er niets aan doen dat je te laat bent. Je kunt daarom wel later instromen. Maar je ontvangt je lesgeld voor de gemiste tijd niet terug. De workshop begint met informatie vooraf en een warming up. Als je te laat bent, ben je zelf verantwoordelijk voor een goede opwarming.

De afspraken voor workshops bij Sportief Paaldansen

Het boeken van de workshop
Het boeken van een workshop kan online via onze website www.sportiefpaaldansen.nl via ons reserveringsformulier na het verzenden van het formulier zal de leiding van Sportief Paaldansen deze goedkeuren (indien beschikbaar), is deze niet beschikbaar zal er telefonisch of via de mail contact opgenomen worden om andere opties te overleggen. Is de datum, tijd en locatie bevestigd door de leiding van Sportief Paaldansen ontvang je een mail.

Je betaalt ons nadat je de workshop boekt

Nadat de workshop datum, tijd en locatie is bevestigd door de leiding van Sportief Paaldansen ontvang je een mail met daarin een betaal link waarin je kunt kiezen tussen het voldoen van de hele workshop of een aanbetaling van €75,00. Kies je voor een aanbetaling van €75,00 zal er 2 weken voor de geplande workshop een mail met een betaallink voor de rest betaling. Let op: pas als de (aan-)betaling ontvangen is staat de workshop in onze agenda. Voor die tijd is de gewenste dat, tijd en locatie nog beschikbaar voor andere om te reserveren.

Verzetten/annuleren van de workshop

Wat nou als je niet kunt komen? Dan moet je dit schriftelijk doorgeven. Wij kijken samen of we een andere datum kunnen prikken. Je betaalt dan gewoon het hele bedrag. Lukt het ons niet tot een andere datum te komen? Dan annuleren we de workshop. Je moet dan wel nog steeds betalen.
Annuleer je 4-2 weken voor de geboekte datum? Dan betaal je 25 % van het totaalbedrag.
Annuleer je 2-1 week voor de geboekte datum? Dan betaal je 50 % van het totaalbedrag.
Annuleer je 7-2 dagen voor de geboekte datum? Dan betaal je 75 % van het totaalbedrag.
Annuleer je 48 uur voor de geboekte datum? Dan betaal je 100 % van het totaalbedrag.

Ook wij kunnen de workshop verzetten. Wij informeren je daar minimaal 7 dagen van tevoren over via de mail. Wij prikken samen een andere datum. Je betaalt dan gewoon het hele bedrag.

Op tijd aanwezig zijn, is niet te vroeg en niet te laat

Zorg je ervoor dat je op tijd bent? Er is op onze locaties geen mogelijkheid grote groepen te laten wachten. Wij kunnen je dus niet voor de afgesproken tijd binnen laten. Kom dus niet te vroeg. Ben ook niet te laat, want je ontvangt het geld voor de gemiste tijd niet terug.

Soms komen sommige mensen van de groep wat later. De instructrice begint alvast met de workshop. Zij geeft informatie vooraf en de warming-up. De groep is zelf verantwoordelijk andere groepsleden bij te praten over de belangrijke informatie vooraf. De groepsleden die te laat zijn, zijn zelf verantwoordelijk voor een goede opwarming.

De afspraken voor shows door Sportief Paaldansen

Wat moet je doen?

Om mooie shows te geven zijn onderstaande afspraken van cruciaal belang. Jij bent daar verantwoordelijk voor. Zorg dus voor een goede kleedruimte, geluidsinstallatie en voldoende ruimte om de paal. Tijdens het optreden en voor het opbouwen is er een straal van 2 ½ meter nodig rondom de paal. Zorg er ook voor dat iemand ons mee kan helpen bij het opzetten van de paal en het podium.

Je zorgt vooraf voor de betaling. Je betaalt ons via een bankoverschrijving of gepast contant. Je kunt niet pinnen en onze dansers/danseressen hebben geen wisselgeld. Wanneer je je niet houdt aan onze voorwaarden, geven wij geen show. Je bent dan wel verplicht tot betaling.

Verzetten/annuleren van een show

Wat nou als de show niet door kan gaan? Dan moet je dit schriftelijk doorgeven. Wij kijken samen of we een andere datum kunnen prikken. Je betaalt dan gewoon het hele bedrag. Lukt het ons niet tot een andere datum te komen? Dan annuleren we de show. Je moet dan wel nog steeds betalen.
Annuleer je 4-2 weken voor de geboekte datum? Dan betaal je 25 % van het totaalbedrag.
Annuleer je 2-1 week voor de geboekte datum? Dan betaal je 50 % van het totaalbedrag.
Annuleer je 7-2 dagen voor de geboekte datum? Dan betaal je 75 % van het totaalbedrag.
Annuleer je 48 uur voor de geboekte datum? Dan betaal je 100 % van het totaalbedrag.

Ook wij kunnen de show verzetten. Wij informeren je daar minimaal 7 dagen van tevoren over via de mail. Wij prikken samen een andere datum. Je betaalt dan gewoon het hele bedrag.

Wanneer stopt de show?

Wij staan ongewenst gedrag niet toe. Gedrag is ongewenst als onze danseres het als zodanig benoemt. Tijdens het optreden bent u verplicht degene die zich ongewenst gedraagt passend aan te spreken. Bij grensoverschrijdend gedrag stoppen wij het optreden onmiddellijk. Je betaalt in dat geval wel de volledige prijs voor de show.

De afspraken voor de huur van een danspaal (met podium) bij Sportief Paaldansen

Het gebruik van de danspaal met podium

Het gebruik van de danspaal met podium is geheel voor het risico van de huurder. De verhuurder is niet aansprakelijk voor eventuele schade of letsel. Beschadigt de huurder de danspaal, het podium, het gereedschap, de verpakking, of andere verhuurde onderdelen? Of raakt de huurder delen kwijt? Dan moet de huurder dit vergoeden. Dit kan door vervanging van de goederen. Dit kan ook door een factuur te betalen die de verhuurder schrijft. De verhuurder bepaalt op welke manier de huurder haar moet vergoeden. Komt u de paal zelf halen? Dan betaalt u vooraf borg voor de danspaal en eventueel het podium.

Algemene voorwaarden Sportief Paaldansen abonnement

Artikel 01: Ingang lidmaatschap/abonnement
Elk lidmaatschap gaat in op de 1e van de maand. Indien je lid wordt gedurende de lopende maand, wordt naar rato een gebroken maandbedrag in rekening gebracht, waarna per de eerste van de volgende maand het lidmaatschap in gaat. Een lidmaatschap heeft een minimale duur van 3, 6 of 12 maanden, afhankelijk van het soort lidmaatschap waarvoor gekozen is. Alle Sportief Paaldansen lidmaatschappen geven toegang tot alle Sportief Paaldansen vestigingen.

Artikel 02: Opzegging lidmaatschap
a. Opzeggen is mogelijk door een email te sturen naar info@SportiefPaaldansen.nl. Indien wij jouw opzegging hebben verwerkt ontvang je hiervan een e-mail bericht ter bevestiging. Deze e-mail is bindend. Opzegging dient uiterlijk 1 kalendermaand voor het einde van de contractsperiode te geschieden. (Voorbeeld: abonnement loopt tot 31 mei 2016, schriftelijke opzegging dient 30 april 2016 ontvangen te zijn.) Indien niet tijdig schriftelijk is opgezegd, wordt het lidmaatschap vervolgd voor onbepaalde periode. Tijdens deze periode blijft de verplichting bestaan de verschuldigde contributies aan Sportief Paaldansen te voldoen, ook wanneer er mogelijk geen gebruik wordt gemaakt van de faciliteiten. Opzegging van dit lidmaatschap kan geschieden met een opzegtermijn van minimaal 1 maand.

b. Tussentijdse opzegging van uw lidmaatschap is uitsluitend mogelijk indien het voor u als gevolg van een blijvende blessure of ziekte onmogelijk is geworden om na eventuele opschorting van het abonnement deze weer te activeren. Zowel opschorting van een abonnement als beeëindiging van een abonnement kan uitsluitend met een officiële doktersverklaring als bewijsgrond.

Artikel 03: Deactiveren van het lidmaatschap
Indien je als gevolg van een blessure of ziekte langer dan één maand in het geheel niet in staat bent van de faciliteiten gebruik te maken, is het (uitsluitend op vertoon van een medische verklaring van een arts) mogelijk, het lidmaatschap tijdelijk te deactiveren. Het lidmaatschap kan voor maximaal 6 maanden worden gedeactiveerd. Deactivatie is uitsluitend mogelijk op basis van hele kalendermaanden per de eerstvolgende kalendermaand. De einddatum van het lidmaatschap wordt automatisch verlengd met dezelfde periode als de duur van de deactivatieperiode.

Artikel 04: Lidmaatschap strikt persoonlijk

Het lidmaatschap heeft uitsluitend betrekking op de vermelde activiteiten en de aangegeven duur en prijs. Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald, is het lidmaatschap strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

Artikel 05: Openingstijden & tarieven
Sportief Paaldansen is te allen tijde gerechtigd de openingstijden, lesroosters en tarieven te wijzigen. Tijdens officiële feestdagen behoudt Sportief Paaldansen zich het recht voor de lessen te annuleren, zonder dat dit zal leiden tot vermindering van contributie of eventuele teruggave hiervan.

Artikel 06: Betaling
a. De betaling van je lidmaatschap los je maandelijks af middels SEPA automatische incasso. Derhalve ben je gehouden zorg te dragen voor voldoende saldo op je rekening waarvan Sportief Paaldansen gemachtigd is te incasseren.
b. Het eventuele pro-rata bedrag zoals genoemd in artikel 1 dient aan de hand van een factuur binnen 14 dagen te worden betaald.
c. De verschuldigde contributie wordt per maand automatisch rond de 28e geïncasseerd.
d. Bij een tweede herinnering wordt €40 aan wettelijke incasso in rekening gebracht.
e. De incasso van verschuldigde bedragen die niet worden voldaan binnen de door Sportief Paaldansen gestelde termijnen, worden overgedragen aan een incassokantoor. Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke (incasso)kosten die Sportief Paaldansen moet maken als gevolg van de niet-nakoming, komen geheel ten lasten van jou als lid. De vergoeding van buitengerechtelijke kosten wordt gefixeerd op 15% van de verschuldigde hoofdsom (met een minimum van € 40 per vordering). Daarnaast zal vanaf de datum van verschuldigdheid wettelijke rente in rekening worden gebracht over de hoofdsom.
f. Indien Sportief Paaldansen geen automatische incasso kan uitvoeren of in geval van stornering behoudt Sportief Paaldansen zich het recht jouw lidmaatschap per direct te deactiveren.

Artikel 07: Kledingvoorschriften & handdoekgebruik
In de sportruimtes dient te allen tijde correcte sportkleding te worden gedragen. Daarnaast is het verplicht schone sportschoenen te dragen en een handdoek te gebruiken.

Artikel 08: Orde/instructievoorschriften
Leden dienen zich te houden aan de door Sportief Paaldansen (dan wel haar medewerkers) gegeven instructies en vastgestelde reglementen ten aanzien van onder andere kleding, noodzakelijke orde en discipline. Bij overtreding is Sportief Paaldansen gerechtigd om leden de toegang tot de club te ontzeggen en het lidmaatschap per direct te ontbinden, zonder dat enig recht op restitutie van betaalde contributie ontstaat.

Artikel 09: Veiligheid en aansprakelijkheid
Het gebruik van de faciliteiten binnen Sportief Paaldansen geschiedt op eigen risico. Sportief Paaldansen is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van ongevallen, diefstal, brand of enige andere schade veroorzakende gebeurtenissen, tenzij Sportief Paaldansen hierbij opzet of grove schuld te verwijten is.

Artikel 10: Conformering overeenkomst
Ieder lid verklaart door ondertekening van de lidmaatschapsovereenkomst de door Sportief Paaldansen opgestelde algemene voorwaarden en gestelde huisregels na te leven. Sportief Paaldansen is te allen tijde gerechtigd om een ieder die zich niet houdt aan de voorwaarden/regels de toegang voor een door Sportief Paaldansen te bepalen duur te ontzeggen, zonder dat enig recht op restitutie van reeds betaalde contributie ontstaat.

Artikel 11: Overige bepalingen
Alle gevallen en/of situaties waarin bovenstaande algemene voorwaarden niet voorzien, worden uitsluitend door de directie van Sportief Paaldansen beoordeeld. Alle geschillen die tussen Sportief Paaldansen en leden ontstaan zullen worden beslecht door de bevoegde rechter te midden Nederland. Op het lidmaatschap is Nederlands recht van toepassing.
 
Typfouten en wijzigingen voorbehouden