Pole Choreo lessen

Pole Choreo lessen
Wil je al jouw trucs vloeiend kunnen combineren met muziek en deze verwerken in een mooie choreografie?  


Dat kan in onze Pole Choreo les.
Wij leren je graag te genieten van al jouw harde werken tijdens de reguliere paaldanslessen maar dan in een choreografie!
Deze lessen worden extra leuk wanneer je de basis van het paaldansen goed beheerst en ook een danspaal in spinning een nieuwe, of al enige tijd een bekende uitdaging is.

Ik wil een Pole Choreo les volgen!

 

Wat is Pole choreo?

Paaldansen is een topsport, waarin kracht, uithoudingsvermogen en discipline centraal staan. Maar paaldansen kan ook - de naam zegt het al - om het dansen gaan: vloeiende bewegingen, souplesse en elegantie. 

En terwijl de wedstrijden paaldansen als paddestoelen uit de grond schieten, waarin je jouw kunsten vertoont in een choreografie, neemt de vraag naar het leren (paal)dansen van een choreografie toe. Soms gaat het tijdens zo'n wedstrijd alleen om technische trics, soms om thema's waar je gehoor aan moet geven. Aan welke wedstrijd je ook deelneemt, het maken van een choreografie is vereist om deel te mogen nemen aan de wedstrijd en we nodigen je graag uit om met ons choreografieën te komen dansen tijdens de Pole Choreo lessen. Bijvoorbeeld om te oefenen, of gewoon omdat je van lekker dansen houdt.

Voor wie is Pole Choreo?

Voor het volledig uit kunnen voeren van de choreografiën van het paaldansen is minimaal de basis vereist (diverse draaien, klimmen en zitten in de paal). Het is handig wanneer je al eens de spinning paal hebt geprobeerd, omdat deze ook wel eens wordt gebruikt tijdens het dansen. Indien je twijfelt; kom het een keertje proberen! 
We starten iedere maand met een nieuwe choreografie (en in sommige steden wisselt de docent ook maandelijks), dus je kan iedere maand opnieuw een poging wagen (andere dagen ook, maar dan val je midden in een choreografie binnen). 

Hoe ziet een les Pole Choreo eruit?

Iedere les wordt opgestart met een warming up, waarin de spieren worden warmgemaakt. Een aantal krachtoefeningen en ook rek- en strekoefeningen passeert de revue. Het is mogelijk dat hierna een oefening wordt gegeven ter bevordering van het leren dansen en/of improviseren: uit de hoek, in de paal of in duo's. Hierna is iedereen er helemaal klaar voor de choreografie aan te leren en in staat om aan deze een eigen invulling te geven. De choreografie zal meerdere malen herhaald worden, omdat oefening kunst baart.
Je kunt bij iedere nieuwe poging jezelf uitdagen een stukje meer van jezelf te laten zien en de choreografie mooier ten uitvoer te brengen: de docente zal jullie hierbij aanwijzigingen geven. Er bestaat de mogelijkheid elkaar in groepen te bekijken en indien gewenst kun je van elkaar filmpjes maken. Er volgt een korte cooling down om de les af te sluiten.
Iedere maand start er een nieuwe choreografie, binnen die maand werk je aan één choreografie (meestal vier lessen dus).

Waar en wanneer kan ik een les Pole Choreo volgen?

Je kunt op de volgende locaties Pole Choreo lessen volgen:

 • Utrecht
 • Rotterdam
De dag waarop Pole Choreo lessen plaatsvinden hangt af van de locatie. 
Bekijk het lesrooster hier. Informatie over de leslocaties vindt je hier.

Hoe schrijf ik me in voor een les Pole Choreo?

Om deel te mogen nemen aan onze lessen is een reservering verplicht en hiervoor heb je credits nodig die je aanschaft in jouw account. Het aanmaken van een account voor ieder persoon dat mee wil doen met de paaldansles is daarom essentieel, reserveringen zijn namelijk persoonlijk. 

 • Ik heb nog niet eerder gepaaldanst!

Dat raden we wel aan voor je aan deze Pole Choreo les deelneemt. 
Lees er hier alles over. 

 • Ik heb wel eerder gepaaldanst! Hoe kom ik in de Pole Choreo les?

Door het kopen van een losse les-credit, t.w.v. €17,95 of als je al zeker weet dat je voor langere tijd bij ons wilt trainen, door een abonnement aan te vragen. We zien je natuurlijk graag als lid van onze club terug!

 • Ik wil een abonnement!
 1. Maak een account aan door hier te klikken.
 2. Eenmaal ingelogd bevind je je op jouw dashboard. Klik op de button "+ abonnement aanvragen" en selecteer het gewenste abonnement.
 3. Reken af en keer terug naar onze pagina.
 4. De dag die jij hebt ingevoerd als startdatum is de dag dat jij je credits ontvangt en kunt gaan reserveren voor jouw gewenste les.
 • Hoe reserveer ik mijn lessen?
 1. Eenmaal ingelogd bevind je je op jouw dashboard en kun je links bovenin het menu openen door op drie horizontale streepjes te klikken.
 2. Klik op "Lessen", selecteeer jouw gewenste locatie en filter de resultaten door rechtsboven op de button "Pole Choreo" te klikken.
 3. Je kunt nu de les kiezen die je wenst te reserveren en dan ben je klaar om gezellig langs te komen voor jouw les Pole Choreo.

Wat heb ik nodig voor de Pole Choreo lessen?

Tijdens de groepslessen en workshops van Sportief Paaldansen draagt iedereen sportkleding.
Met de warming-up en cooling down, is het prettig om (nog) een lange broek of legging te dragen. Om in de paal te blijven zitten en te hangen, is het echter nodig om een korte broek en een mouwloos shirt te dragen. Je hebt dan grip, in tegenstelling tot wanneer er stof tussen jou en de paal zit. Niet voor niets raden we iedereen aan – ook beginners – om in een korte broek te komen trainen.

Pole Choreo lessen vs. reguliere paaldanslessen
Er is één belangrijk verschil met de reguliere paaldanslessen en de choreografie lessen: het kan als erg prettig ervaren worden om zachte kniebeschermers te dragen, voor wanneer er grondwerk aan te pas komt tijdens de choreografie. Deze zijn voor ongeveer €8 te koop bij diverse sportzaken. Bij Pole Choreo kan het ook voorkomen dat we de leerlingen vragen of ze het leuk vinden om een choreografie op hakken te dansen, of andere accessoires ter ondersteuning van de choreografie. Dit is optioneel en nooit verplicht. 

 • Lange sportbroek of legging
 • Korte sportbroek
 • Mouwloze top waar je lekker in kunt sporten
 • Flexibele sportschoenen of blote voeten
 • Een handdoek en een flesje water zijn geen overbodige luxe
 • Kniebeschermers
 • Optioneel: danshakken of andere accessoires

LET OP: Voorkom uitglijden!
Gebruik de dag dat je gaat paaldansen geen bodylotion of handcrème.

Heb je vragen over de paaldanslessen?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen of opmerkingen? Dan kun je altijd even onze "veelgestelde vragen" raadplegen.
Staat ook daar je vraag niet tussen? Uiteraard mag je ook altijd mailen naar info@sportiefpaaldansen.nl of bellen naar 085-0220069.