Spinning Pole

Spinning Pole
Heb je al langere tijd gepaaldanst en ben je toe aan een geheel nieuwe uitdaging?Probeer Spinning pole!
Hier leer je unieke paaldansmoves voor de spinning pole of mooie combinaties maken met reeds bekende technieken in de spinning pole. Ben jij klaar voor 75 minuten draaiplezier? 

Ik wil een Spinning Pole les volgen!

 

Wat is Spinning pole?

Een heleboel danspalen kunnen zowel static als spinning worden gebruikt. Dat wil zeggen dat de paal helemaal vast gedraaid staat en niet meebeweegt tijdens het draaien (static) of dat de danspaal meedraait met de persoon (spinning). Wanneer de danspaal dus op spinning staat, draait hij mee met de persoon in de paal, wat over het algemeen resulteert in meer vaart en een gewijzigd zwaartepunt omdat je nu meer druk ervaart naar buiten dan naar beneden. Een hele andere uitdaging dus!

Voor wie is Spinning pole?

Voor iedereen die zichzelf op geheel nieuwe wijze wilt uitdagen! Voor wie het leuk vindt om (oneindig) te draaien is spinning pole perfect, maar ook als je wilt leren meer uit je danspaal en choreografiën te halen is spinning pole de perfecte les. 
Heb je nog nooit op spinning pole gedanst? Dat is geen probleem! 
Vereiste voor het volgen van de les: klimmen en inverts. 

Hoe ziet een les Spinning pole eruit?

De les duurt 75 minuten, wat meer dan genoeg is met al dat draai-geweld.
Uiteraard starten we de les met een warming up. Wekelijks zal de docente een aantal nieuwe technieken uitleggen in de paal gevolgd door een combinatie van spinning moves zodat jij even in de lucht kan blijven! 
De les word natuurlijk afgesloten met een cooling down!

Waar en wanneer kan ik een les Spinning pole volgen?

De Spinning pole lessen worden nog niet op iedere locatie aangeboden
Je kunt deze op de volgende locaties volgen:


 • Rotterdam
 • Utrecht
De dag waarop Spinning pole lessen plaatsvinden hangt af van de locatie. 
Bekijk het lesrooster hier. Informatie over de leslocaties vindt je hier.

Hoe schrijf ik me in voor een les Spinning pole?

Om deel te mogen nemen aan onze lessen is een reservering verplicht en hiervoor heb je credits nodig die je aanschaft in jouw account. Het aanmaken van een account voor ieder persoon die mee wil doen met de paaldansles is daarom essentieel, reserveringen zijn namelijk persoonlijk. 

 • Ik heb nog niet eerder gepaaldanst!

Dan raden we spinning pole nog even af. Het is vaak te lastig om te starten in een spinning pole. Start eerst eens een gewone paaldansles en dan nodigen we je na een eerste cursus graag eens uit voor een lesje spinning pole! 

 • Ik heb wel eerder gepaaldanst! Hoe kom ik in de Spinning pole les?

Door het kopen van een losse les-credit, t.w.v. €17,95 of als je al zeker weet dat je voor langere tijd bij ons wilt trainen, door een abonnement aan te vragen. We zien je natuurlijk graag als lid van onze club terug!

 • Ik wil een abonnement!
 1. Maak een account aan door hier te klikken.
 2. Eenmaal ingelogd bevind je je op jouw dashboard. Klik op de button "+ abonnement aanvragen" en selecteer het gewenste abonnement.
 3. Reken af en keer terug naar onze pagina.
 4. De dag die jij hebt ingevoerd als startdatum is de dag dat jij je credits ontvangt en kunt gaan reserveren voor jouw gewenste les.
 • Hoe reserveer ik mijn lessen?
 1. Eenmaal ingelogd bevind je je op jouw dashboard en kun je links bovenin het menu openen door op drie horizontale streepjes te klikken.
 2. Klik op "Lessen", selecteeer jouw gewenste locatie en filter de resultaten door rechtsboven op de button "Spinning Pole" te klikken.
 3. Je kunt nu de les kiezen die je wenst te reserveren en dan ben je klaar om gezellig langs te komen voor jouw les Spinning pole.

Wat heb ik nodig voor de Spinning pole lessen?

Tijdens de groepslessen en workshops van Sportief Paaldansen draagt iedereen sportkleding.
Met de warming-up en cooling down, is het prettig om (nog) een lange broek of legging te dragen. Om in de paal te blijven zitten en te hangen, is het echter nodig om een korte broek en een mouwloos shirt te dragen. Je hebt dan grip, in tegenstelling tot wanneer er stof tussen jou en de paal zit. Niet voor niets raden we iedereen aan – ook beginners – om in een korte broek te komen trainen.

 • Lange sportbroek of legging
 • Korte sportbroek
 • Mouwloze top waar je lekker in kunt sporten
 • Flexibele sportschoenen of blote voeten
 • Een handdoek en een flesje water zijn geen overbodige luxe

LET OP: Voorkom uitglijden!
Gebruik de dag dat je gaat paaldansen geen bodylotion of handcrème.

Heb je vragen over de paaldanslessen?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen of opmerkingen? Dan kun je altijd even onze "veelgestelde vragen" raadplegen.
Staat ook daar je vraag niet tussen? Uiteraard mag je ook altijd mailen naar info@sportiefpaaldansen.nl of bellen naar 085-0220069.