Twerk cursus

Twerk cursus


 

'Twerken is HOT!
En een workout.
Twerk-out is born!'Tijdens onze twerkcursus (een reeks van vier twerklessen) ervaar je een echte workout voor billen, benen en buik, leer je de basics en niet zo basics van het twerken en verwerk je deze in een te gekke choreografie die je na vier weken aan iedereen kan laten zien. Niet alleen werk je actief aan coördinatie en diverse danstechnieken, je ontwikkelt lef, een killer attitude en hebt bovendien onwijs veel lol tijdens onze twerklessen!
Zien we je snel?

Ik wil een les reserveren!

 

Is twerken iets voor jou?

Iedereen kan de les volgen: man, vrouw, jong of oud maakt niets uit. Er zit geen leeftijdsgrens aan en zowel mannen als vrouwen zijn welkom. Twerken en paaldansen lijken hierin wel op elkaar: er heerst nog een klein beetje stigma om het onderwerp heen, die niet nodig is. Twerken is een work out gecombineerd met fun, een stukje techniek en vooral dansen - allemaal zaken die zich niet beperken tot een bepaald geslacht of bepaalde leeftijd, dus iedereen is van harte welkom!
Het kan zijn dat het je iets makkelijker af gaat wanneer je al sporten hebt beoefent waarbij je de coördinatie van jouw lichaam aanspreekt, maar ook als dat niet zo is, is de les nog steeds heel erg toegankelijk en leuk voor iedereen.  Zien we je snel?

Opbouw van de twerkcursus en twerklessen

Een cursus twerk bestaat uit vier lessen op vier vastgezette dagen. Wanneer je je inschrijft voor een twerk cursus, koop je een plekje in alle vier de lessen.
In de lessen zul je eerst aandacht besteden aan de warming up. Uiteraard warmen we onszelf op en er zou geen "Sportief" van "Sportief paaldansen" op onze gevel staan als dit geen heuze work out betreft. Zoals eerder aangegeven richten we ons op billen, benen en buik, maar ook de rest komt tijdens de warming up even aan bod. Het is natuurlijk de bedoeling dat je straks tijdens het twerken alles lekker los kunt bewegen, dus niets kan worden overgeslagen.
Na een warming up leer je basics en minder basics van het twerken. Welke houding heeft men tijdens het twerken, wat moet je bewegen om exact dat effect te krijgen wat je wilt krijgen i.p.v. eruit te zien alsof je geëlektrocuteerd wordt en diverse twerktechnieken worden aangeleerd en geoefend door middel van een korte (verplaatsende) routine ;-) Tevens kunnen er oefeneningen plaatsvinden ter bevordering van jouw attitude en overige dansskills.
Daarna is het tijd voor een choreografie. In de cursus van vier weken werk je toe naar een choreografie waarin alle geleerde trucen ook voorkomen. Zo breng je dus datgeen wat je geleerd hebt, direct in de praktijk en ben je na deze vier weken in staat om mensen op de dansvloer (op jouw nummer) versteld te doen staan van je twerk kunsten!

Uiteraard vergeten we niet tussendoor heel veel te lachen!

Waar en wanneer kan ik een cursus of les twerken volgen?

Met maar liefst vijf dansstudio's (waarvan vier van Sportief Paaldansen zelf) gevestigd door heel Nederland, is er bijna altijd wel een dansstudio in jouw buurt. Tot nu toe bieden wij de vier weekse twerk cursus aan in de volgende steden, twee tot vier keer per jaar. 

  • Utrecht
  • Amsterdam
  • Den Haag
  • Rotterdam (elke donderdag avond van 20:30 tot 21:45)

De reeksen Twerk vinden plaats op vrije momenten in het lesrooster, wat betekent dat ze vaak op vrijdag t/m zondag worden aangeboden. Dit verschilt per locatie en om te weten wanneer exact twerk cursussen plaatsvinden check je onze Facebookpagina of onze webshop

Informatie over de leslocaties vindt je hier

Hoe schrijf ik me in voor een twerk cursus of les?

Om mee te kunnen doen aan de cursus twerk van 4 weken betaal je eenmalig een toegangsticket voor alle vier de lessen. Hierna hoef je je (in tegenstelling tot onze reguliere lessen) niet in te schrijven voor iedere les in het rooster. Je koopt dus een plekje voor alle vier de lessen en dit doe je in onze webshop.

Wil je je inschrijven voor een twerk les? Maak dan eenvoudig een account aan op onze website. Je kunt zelf kiezen of je een losse les twerk mee doen of een hele reeks aan lessen koopt. Deze kan je vrij inplannen op onze twerk locaties. Tot nu toe hebben wij elke donderdag avond om 20:30 een twerk les op onze locatie in Rotterdam.

Wat heb ik nodig voor de twerk cursus of les?

Tijdens de groepslessen en workshops van Sportief Paaldansen draagt iedereen sportkleding.

Maar het is echt waar; in een korte broek schud alles net even iets makkelijker. Een veel over het hoofd gezien, maar erg fijne accesoire om bij je te hebben bij twerklessen zijn kniebeschermers!

Wanneer je je tas inpakt denk dan aan het volgende:

  • Korte sportbroek
  • Mouwloze top waar je lekker in kunt sporten
  • Flexibele sportschoenen of blote voeten
  • Kniebeschermers
  • Een handdoek en een flesje water zijn geen overbodige luxe

Heb je vragen over de twerk cursus of les?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen of opmerkingen? Dan kun je altijd even onze "veelgestelde vragen" raadplegen.
Staat ook daar je vraag niet tussen? Uiteraard mag je ook altijd mailen naar info@sportiefpaaldansen.nl of bellen naar 085-0220069.