Paaldanslessen

Sportieve Paaldanslessen!

 

Iedereen kan leren paaldansen! 
Ook jij!

"But what if I fall?"
"But what if you fly?"
Zoek je een nieuwe uitdaging in de sport? Of ben je super enthousiast & gemotiveerd geraakt na jouw proefles met uitgebreide instructie? Of misschien wil je juist nog beter worden in het paaldansen dan je nu al bent na lang thuis of elders trainen? Misschien ben je net verhuisd en zoek je een nieuwe studio die dient als tweede huiskamer? ;-) 
Wat de reden ook is dat je onze website bezoekt, Sportief Paaldansen begeleidt wekelijks honderden dames, heren én kinderen bij hun paaldanservaring. Jou binnenkort ook?

Ik wil een les reserveren!

 

Paaldansen een sport?

Paaldansen is een leuke en afwisselende sport.
In paaldansen zitten verschillende aspecten van sporten als turnen, moderne dans en acrobatiek. Je wordt op zoveel fronten uitgedaagd tijdens het paaldansen, dat er altijd verschillende oefeningen te doen zijn; in, om of weg van de paal. Voor paaldansen kun je bijvoorbeeld kracht trainen, maar ook flexibiliteit, uitstraling of dynamiek. Tot slot heb je een stukje lef nodig, wat je telkens weer uitdaagt.
Elke les werk je aan alle uitdagingen die paaldansen te bieden heeft, tijdens de warming up, het paaldansen zelf, of de choreografie waarmee het paaldansen wordt afgesloten, maar ook tijdens de cooling down.
Door de successen die je behaalt tijdens de les, neemt je zelfvertrouwen toe zodat je gemotiveerd blijft een volgende keer weer te komen en weer nieuwe uitdagingen aan te gaan.
Terwijl je plezier hebt, werk je tegelijkertijd aan je lichaam, geest en zelfvertrouwen. Hoe gaaf is dat?

Sommige mensen denken dat paaldansen iets is dat alleen in nachtclubs gebeurt.
Dit is niet het geval! Paaldansen is een topsport. Sportief Paaldansen richt zich dus alleen op de sport.

Is paaldansen iets voor jou?

Sportief Paaldansen is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, lichaamsbouw of sportervaring. Je hoeft niet lenig of sterk te zijn om te kunnen beginnen, deze kwaliteiten zul je gedurende de lessen opbouwen. 

Ga je voor het allereerst paaldansen? Dan heten we je graag welkom in de proefles met uitgebreide instructie.
Heb je al paaldanservaring, dan kun je elk moment instromen tijdens de lessen van Sportief Paaldansen. 

Opbouw van de paaldansles


Sportief Paaldansen start een les altijd met een langere warming up dan je gewend bent van de meeste dansstudio's. Dit is belangrijk om blessures te voorkomen, maar ook fijn omdat je dan thuis niet extra hoeft te trainen om toch vooruitgang te merken tijdens de lessen. Tijdens de warming-up komen dus o.a. krachtoefeningen, maar ook een aantal rek- en strekoefeningen aan bod. De warming-up duurt ongeveer +/- 20 minuten.

Vervolgens gaan we bijna een heel klokuur paaldansen. Iedereen verspreidt zich over verschillende palen, zodat je altijd de oefeningen die jij op dat moment wilt proberen, kunt oefenen. De docent komt bij iedereen persoonlijk langs om in overleg met jou te bepalen waar je aan gaat werken deze les: zo bepaal je dus mede jouw eigen pad! Zij geeft uitleg over nieuwe oefeningen, maar ook ondersteuning bij de oefeningen die je wilt verbeteren.

Iedereen is anders en leert op zijn of haar eigen manier. Je krijgt persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw tempo en de oefeningen die jij wilt leren. Aan het einde van de les wordt er aandacht besteed aan een choreografie; zo kan iedereen oefenen passen achter elkaar te plaatsen en aan elkaar laten zien wat er geleerd is tijdens de les. De choreografieën zullen je steeds makkelijker af gaan!

In de laatste tien minuten begeleidt de docent de gehele groep bij de ‘cooling down’. Tijdens deze afkoeling is er aandacht voor lenigheid en ontspanning, zodat iedereen ontspannen maar uitgedaagd de les verlaat.

Waar en wanneer kan ik een paaldansles volgen?

Met maar liefst vier dansstudio's gevestigd door heel Nederland, is er bijna altijd wel een dansstudio in jouw buurt. De volgende steden geven wij lessen en kun je paaldanslessen volgen:

 • Utrecht
 • Rotterdam

Meestal vinden de lessen plaats van maandag t/m vrijdag, maar de lesroosters verschillen per locatie. Soms is er ook les op zondag.
Bekijk het lesrooster hier. Informatie over de leslocaties vindt je hier

Hoe schrijf ik me in voor een paaldansles?

Om deel te mogen nemen aan onze lessen is een reservering verplicht en hiervoor heb je credits nodig die je aanschaft in jouw account. Het aanmaken van een account voor ieder persoon dat mee wil doen met de paaldansles is daarom essentieel, reserveringen zijn namelijk persoonlijk. 

 • Ik heb nog geen proefles met uitgebreide instructie gevolgd!

Dat raden we wel aan wanneer je nog niet eerder gepaaldanst hebt!
Lees er hier alles over. 

 • Ik heb wel eerder gepaaldanst! Hoe kom ik in de reguliere les?

Door het kopen van een losse les-credit, t.w.v. € 17,95,- of als je al zeker weet dat je voor langere tijd bij ons wilt trainen, door een abonnement aan te vragen. We zien je natuurlijk graag als lid van onze club terug!

 • Ik wil een abonnement!
 1. Maak een account aan door hier te klikken.
 2. Eenmaal ingelogd bevind je je op jouw dashboard. Klik op de button "+ abonnement aanvragen" en selecteer het gewenste abonnement.
 3. Reken af en keer terug naar onze pagina.
 4. De dag die jij hebt ingevoerd als startdatum is de dag dat jij je credits ontvangt en kunt gaan reserveren voor jouw gewenste les.
 • Hoe reserveer ik mijn lessen?
 1. Eenmaal ingelogd bevind je je op jouw dashboard en kun je links bovenin het menu openen door op drie horizontale streepjes te klikken.
 2. Klik op "Lessen", selecteeer jouw gewenste locatie en filter de resultaten door rechtsboven op de button "Paaldansles" te klikken.
 3. Je kunt nu de les kiezen die je wenst te reserveren en dan ben je klaar om gezellig langs te komen voor jouw sportieve paaldansles.

Wat heb ik nodig voor de paaldanslessen?

Tijdens de groepslessen en workshops van Sportief Paaldansen draagt iedereen sportkleding.
Met de warming-up en cooling down, is het prettig om (nog) een lange broek of legging te dragen. Om in de paal te blijven zitten en te hangen, is het echter nodig om een korte broek en een mouwloos shirt te dragen. Je hebt dan grip, in tegenstelling tot wanneer er stof tussen jou en de paal zit. Niet voor niets raden we iedereen aan – ook beginners – om in een korte broek te komen trainen. Dus:

 • Lange sportbroek of legging
 • Korte sportbroek
 • Mouwloze top waar je lekker in kunt sporten
 • Flexibele sportschoenen of blote voeten
 • Een handdoek en een flesje water zijn geen overbodige luxe
LET OP: Voorkom uitglijden!
Gebruik de dag dat je gaat paaldansen geen bodylotion of handcrème.

Heb je vragen over de paaldanslessen?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen of opmerkingen? Dan kun je altijd even onze "veelgestelde vragen" raadplegen.
Staat ook daar je vraag niet tussen? Uiteraard mag je ook altijd mailen naar info@sportiefpaaldansen.nl of bellen naar 085-0220069.