Kidslessen

Kidslessen Paalgym!

Paalgym is een moderne sport geschikt voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar.

Paalgym combineert verschillende aspecten van ballet, turnen en acrobatiek. Het leert jongens en meisjes op een gecontroleerde manier hun lichamelijke vaardigheden te verbeteren. Ze leren klimmen, doen handstanden, draaien en balanceren. Sportief Paaldansen traint op lenigheid, zelfverzekerdheid en conditie. Maar natuurlijk staat plezier maken voorop.

Kunnen alle kinderen meedoen?

Onze lessen zijn sportief en alle kinderen vanaf zeven jaar kunnen leren paalgymmen. Doordat er erg veel verschillende oefeningen en niveaus bij paalgym bestaan, zal onze instructrice de oefeningen altijd aanpassen aan het niveau van het kind.

Hoe ziet de les eruit?

Om warm te worden beginnen we onze lessen altijd met een Zumbadans. Omdat het voor kinderen niet goed is om op te jonge leeftijd spiermassa op te bouwen, houden we daar tijdens de warming-up rekening mee. Na een korte en vrolijke warming-up leren we de kinderen gymoefeningen aan de paal. Tijdens de cooling-down trainen we ook op lenigheid.

Wanneer is er paalgym en wat moeten kinderen meenemen?

Paalgym in Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch
Paalgym voor kinderen wordt op woensdagmiddag van 16:30 tot 17:30 gegeven. In de schoolvakanties zijn er geen lessen. We trainen in Amsterdam aan de Lijnbaansgracht 70, in Rotterdam aan de Korte Hoogstraat 7C en in Den Bosch in Sportcentrum Flik-Flak, Marathonloop 7. 

Voor een goede grip in de paal raden we een mouwloos shirt en een korte broek aan. Zo kunnen de kinderen zich ook nog eens optimaal bewegen. Iedereen kan gymmen op blote voeten, sokken, ballet-, turn- of sportschoenen.

Wat zijn de kosten en hoe schrijf je je in voor een les?

De paalgymlessen worden per maandpakket afgesloten. Daarvoor betaal je slechts €30,00 per maand. Natuurlijk kun je eerst een proefles nemen om te kijken of je kind paalgym leuk vindt. Deze proefles is tijdelijk gratis! Schrijf je daarom nu in voor een proefles door te mailen naar info@sportiefpaaldansen.nl.