Debbie S

Debbie
Allround Instructrice, Demonstraties

Hoihoi!

Mijn naam is Debbie, kwam in 1990 de wereld in gluren en woon in Amsterdam. Hier leid ik mijn leventje als zangeres/kleinkunstenares, zangdocente en dansdocente. Altijd op zoek naar uitdagingen vond ik het in 2014 wel weer tijd voor iets nieuws, dus besloot ik een lesje paaldansen te gaan volgen. Na even rondkijken kwam ik al snel bij Sportief Paaldansen terecht en zo was mijn nieuwe verslaving begonnen.

Ik had begrepen dat paaldansen een heel uitdagende sport is waar je zowel op kracht, conditie en beweging traint. En dat klopte helemaal! De eerste les was keihard werken en vooral merken hoe uitdagend het is om jezelf hangende te houden. Gelukkig is dat iets wat iedereen de eerste les ervaart, een beetje voor paal staan, maar voor je het weet begin je het gevoel te krijgen en doe je al heel snel hele toffe dingen waarvan je nooit had gedacht dat je het zou kunnen!

Al snel begon ik workshops voor Sportief Paaldansen te geven en sinds 2015 ben ik allround instructrice. Nu geef ik wekelijks les in zowel Amsterdam als Utrecht. Natuurlijk krijg ik regelmatig de vraag wat nou zo leuk is aan paaldansen, omdat het voor veel mensen blijkbaar een nog wat mysterieuze sport is. Mijn antwoord: het is een ontzettend veelzijdige sport. In mijn bewegingen kan ik precies kwijt hoe ik me die dag voel. Je kunt het vrouwelijk maken, sierlijk, sexy, maar ook stoer en krachtig. Allemaal afhankelijk van welke oefeningen je uitvoert in de paal en op welke manier je ze verbindt en afmaakt. Daarnaast ben je altijd samen aan het werk en blijft het telkens weer een uitdaging om een nieuwe oefening uit te kunnen voeren. De trainingen zijn dus intensief en uitdagend maar vooral ook heel gezellig met je mede paaldansers.

Ik ben een vrolijk en energiek persoon en zo stap ik ook altijd mijn lessen en workshops in. Daarmee hoop ik dat iedereen met hetzelfde plezier aan de slag gaat als ik begonnen ben en op een positieve manier zichzelf steeds verder ontwikkelt en uitdaagt. Wie weet kunnen we binnenkort samen aan de slag om van jou een bad-ass paaldanseres te maken!

Groetjes,
Debbie