TessaP

Tessa
Workshopinstructrice, kidslesinstructrice

Hoi!

Mijn naam is Tessa en ik ben geboren in het zuidelijke Noord-Brabant in het mooie jaar 1993.

Begin 2015 (toen ik 21 was) heb ik een proefles gegeven aan een goede vriendin als cadeau voor haar verjaardag. Eigenlijk was het meer een beetje als grap, omdat we in onze vriendinnengroep wel eens hadden gesproken over een workshop paaldansen, maar ik denk dat niet iedereen daar zo om stond te springen. Ik dacht me te herinneren dat deze vriendin dit ook wel leuk leek dus daarom had ik dit cadeau bedacht. We hadden de proefles gevold bij Sportief Paaldansen in Tilburg en waren met nog drie andere proeflessers. Ik was van ons vijven eigenlijk wel echt de minst goede en ondanks de enorme blauwe plek die ik op mijn scheenbeen had gekregen, vond ik het toch erg leuk. Ik wist op dat moment al dat ik Brabant ging verlaten en naar Rotterdam zou verhuizen. Toen had ik besloten dat als ik eenmaal in Rotterdam zou wonen ik lessen zou gaan nemen, omdat er in Rotterdam ook een vestiging van Sportief Paaldansen zit. Een paar maanden na mijn proefles ben ik toen gestart met lessen nemen één keer in de week. De nacht na mijn eerste echte les kan ik me nog goed herinneren. Ik wilde me in bed omdraaien en het lukte gewoon niet omdat ik zo veel spierpijn had, echt in vrijwel al mijn spieren, haha. In het begin leer je echt heel veel nieuwe dingen en merk je dat je echt super snel veel sterker wordt waardoor moves je heel gemakkelijk afgaan terwijl ze twee weken daarvoor nog heel moeilijk waren.

Sinds begin 2017 ben ik begonnen als workshopinstructrice. Dit vind ik het erg leuk om te doen, mijn passie en sport aan anderen overbrengen. Iedere workshop is weer anders maar toch heb ik na afloop altijd weer een fijn gevoel als ik anderen een leuke workshop heb gegeven met veel dingen die ze geleerd hebben en de volgende dag lekker kunnen nagenieten door de spierpijn die ze dan hebben.

Vanaf april 2017 ben ik naast het geven van workshops ook begonnen met het lesgeven bij de paalgym lessen voor kinderen in Rotterdam. Dit is weer totaal anders dan de workshops waarbij je volwassenen moves in de paal leert. Kinderen zijn heel flexibel, sterk en hebben nauwelijks angst. Hierdoor leren ze heel snel heel veel en kunnen veel kinderen ook al van alles op het moment dat ze voor het eerst een paalgym les volgen.

Twijfel nog om een proefles te nemen, naar een inloopworkshop te komen of een workshop aan te vragen? Stop die twijfel dan weg en geef het gewoon een kans, ik weet zeker dat het je zal bevallen. Het leuke aan paaldansen is namelijk dat het voor iedereen mogelijk is, ongeacht leeftijd, geslacht, postuur, lenigheid, kracht etc. Het is echt een sport waarmeer je al je spieren in je lichaam gebruikt, dus je hoeft je niet bewust op alle individuele spiergroepen te focussen zoals je bijvoorbeeld in de sportschool zou doen. Daarnaast is het ook gewoon super leuk en gezellig tijden de lessen.

Tot snel!

Groetjes Tessa