YaellaL

Yaella
Les- en workshopinstructrice

Hi,

Leuk dat je interesse hebt om een keer te komen paaldansen bij mij! Ik ben Yaella, geboren in 1992 en sinds maart 2015 helemaal weg van paaldansen.

Na jaren lekker op de bank te hebben gezeten vonden ik en een vriendin van mij het eens tijd om van die bank af te komen. Naar een sportschool gaan vonden we niks, te saai. Hardlopen houden we niet van. We wilden iets wat ons uitdaagde. Toevallig deed mijn zus aan paaldansen en wilde ik dit altijd eens doen. Samen met mijn vriendin besloten om het gewoon maar eens te doen. Op dat moment hadden ze bij Groupon een prachtige deal om gelijk 8 lessen te gaan volgen. “Dat gaan we doen!” Zo gezegd, zo gedaan. Sindsdien ben ik niet meer weg te slaan bij het paaldansen.

Wat ik zo mooi vind aan het paaldansen is de progressie die je maakt. Ik kan soms motorisch gestoord zijn maar dat weerhield mij er niet van om door te zetten. En met elke les zag ik zelf steeds meer vooruitgang. Ik werd sterker, leniger, sierlijker (vaak genoeg ook oncharmant), ik zag steeds meer progressie in de moves die ik leerde en dit maakte het juist zo verslavend.

Na een jaartje paal gedanst te hebben werd er gevraagd of ik eventueel interesse had om workshops te geven. Natuurlijk had ik dat! Ik vond het helemaal geweldig. En om workshops te geven vind ik geweldig. Het is leuk om te zien dat mensen naar binnen komen die het een beetje spannend vinden, die geen idee hadden dat ze dit gingen doen en lekker melig zijn en na de workshop toch wel heel enthousiast zijn over het paaldansen. Heerlijk vind ik dat als mensen ervan hebben genoten ondanks dat ze hard hebben moeten werken.
De workshops geven beviel zo goed dat het uitgebreid werd naar lesgeven. Momenteel geef ik in Den Haag en Rotterdam les. Naast de reguliere lessen worden er ook choreografielessen gegeven en ik ben 1 van de instructrices. Ik heb zelf geen dansachtergrond maar sinds ik paaldans vind ik het heerlijk om muziek aan te zetten en mezelf te laten gaan. Tijdens mijn choreo lessen concentreer ik me graag op vloerwerk en freestyle. Heerlijk om te zien hoe iedereen groeit met elke les.

Dus maak je vooral geen zorgen, iedereen moet ergens beginnen. Kom gewoon voor de gezelligheid want 1 ding wat ik zeker heb geleerd bij het paaldansen is dat iedereen open voor je staat!

Groetjes en hopelijk tot snel!
Yaella