FennaM

Fenna
Workshop instructrice

 Hiiii,

mijn naam is Fenna en ik maakte dierendag in 1988 een iets mooiere dag voor mijn ouders ;-)
Ik woon sinds kort in Nieuwegein samen met mijn vriend Colin en ik heb een klein hondje met de naam Pebbel.

Ik dans letterlijk sinds ik kan lopen en omdat ik daar vanaf datzelfde moment graag mijn werk van wilde maken heb ik altijd veel gedanst en getraind (dansscholen en vooropleidingen) om te worden aangenomen bij de Theaterschool in Amsterdam, richting HBO Jazz-Musical. Klassiek ballet, moderne dans en jazzdans is niet vreemd voor mij, maar ook tapdance en op spitzen staan kwamen aan bod.

Dit avontuur hield helaas op in 2008, maar mijn interesse in en passie voor het betoveren van publiek met heel mijn hebben en houden niet.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging om mensen mee versteld te doen staan begon ik met paaldansen en ontdekte bij de dansschool waar ik destijds startte in Amsterdam dat er veel meer alternatievere dansstijlen waren, die maatschappelijk wat minder bekend en/of getolereerd waren, maar ook langzaam in de lift zaten. Denk hierbij aan Burlesque en/of Sensual Movement, waar ik snel voor gevraagd werd les in te gaan geven. Omdat ik altijd van aandacht heb gehouden, maar ook graag grenzen opzoek en mensen wil uitdagen hetzelfde te doen, stortte ik mij in een nieuw avontuur van het ontwikkelen, optreden en lesgeven in met name Burlesque en Sensual Movement. Paaldansen raakte een beetje op de achtergrond, omdat het stukje passie voor dansen hierin minder naar voren kon komen dan bij Burlesque of Sensual Movement. Ik houd van choreografieën dansen.

Een jaar later stopte ik met de lessen bij mijn eerste paaldansschool en startte ik opnieuw met het volgen van paaldansen bij Sportief Paaldansen in Utrecht. Ik ging toen graag mee met de stand van Sportief Paaldansen naar o.a. de Kamasutrabeurs, omdat ik daar zelf ook voor het eerst kennis had gemaakt met paaldansen in januari 2008.  Ook hielp ik Melissa indertijd met het choreograferen van een grootse demo voor Pink Ribbon in club Rhodenburg, Beesd en heb deze aan heel veel leerlingen van de school geleerd te dansen. 

Weer terug in Amsterdam bleef ik bezig met creëren en optreden met mijn dansgroep Crème Brûlesque door heel Nederland en gaf ik paaldansworkshops door het land, maar ook gaf ik wekelijks les in burlesque of andere dansstijlen waarbij vrouwelijkheid centraal staat (sensual movement, paaldansen, showballet, jazz). Ik maakte nog weer later kennis met exotic pole; paaldansen gecombineerd met vrouwelijke bewegingen en dansen. Dit sprak mij ontzettend aan, maar al gauw merkte ik dat mijn paaldanscapaciteiten (de kracht met name) onvoldoende toereikend waren om deze choreografieën tot een mooi geheel te brengen. Het dansen ging me prima af, maar ik moest echt weer gaan beginnen met paaldansen om zo mijn kracht en dus paaldansmoves op orde te krijgen. Te meer nu ik mezelf opgegeven heb voor een Exotic Pole retreat in Bali, in Juni dit jaar (2017) – waar ik onwijs naar uit kijk!

Na (opnieuw) een verhuizing van Amsterdam naar regio Utrecht (Nieuwegein) zocht ik een baan in de buurt en deze vond ik in de functie van administratief medewerker bij Sportief Paaldansen. Dit, samen met mijn nieuwe missie mezelf meer te willen ontwikkelen in het paaldansen, brengt mij vandaag de dag weer terug bij Sportief Paaldansen. Ik wil meer uit mezelf en paaldansen (en het liefst ook de paaldanswereld) halen!
Oh, en mag ik nog even zeggen dat ik inmiddels ook hooked ben aan de nieuwe danstrend: Twerk. Heerlijke workout voor billen, buik en benen, gecombineerd met dansen en een dosis plezier en vieren what your momma gave you :) 

Alles samengevat:  dik kans dat wanneer je e-mailt of belt met Sportief Paaldansen je mij aan de lijn krijgt, maar ik geef ook heel graag workshops en ben echt dol op alles wat met dansen en expressie te maken heeft. En wie weet in de toekomst kan ik ook reguliere lessen geven!

Hope to see or talk to you soon! :)